Carmine Blog

Data adăugării: 04.02.2019 II.Stiai ca?

1. Pielea a fost văzută încă din antichitate, drept un material cu proprietăți speciale, mai ales pentru crearea de încălțăminte confortabilă? Conform estimărilor istoricilor, oamenii foloseau pielea bovinelor pentru confectionarea încăltămintei încă din anul 3500 î.Hr. Astăzi, regăsim pielea de vacă în pantofii, poșetele și accesoriile pe care le purtăm, indiferent de tip – box (Box Calf), velur sau piele întoarsă, etc.

2. Forma “adidași” se foloseste doar pentru pantofii sport creați de brandul respectiv? Noi recunoaștem că o folosim ????, deși forma corectă este cea de “pantofi sport”, sneakerși, teniși, bascheți.Conform revistei New York Times, americanii au început să utilizeze cuvântul „sneakers” la sfârșitul anilor 1800, referindu-se la pantofii sport, deoarece aveau talpă de cauciuc care îți permitea sa te „furișezi” („sneak”) nezgomotos.

3. Prima unitate de măsură pentru mărimea pantofilor a fost bobul de orz? Trei boabe de orz reprezentau echivalentul unui inch (1 inch= 2,54 cm), iar inedita formă de măsurare a fost introdusă de regale Edward al II-lea al Angliei, la începutul anilor 1300.

4. Sandalele erau oferite în vremurile biblice, ca simbol al jurământului? Acest tip de încălțăminte era utilizat îndeosebi de țările cu climat cald, unde talpa avea nevoie de protecție dar restul piciorului trebuia să nu transpire.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

 
În curs de procesare...
Top