Carmine Blog

Data adăugării: 09.06.2018 Ghete sau botine? Afla ce ti se potriveste de pe CarmineShoes.ro

Ghete...Botine...Ghete...

Alegerea este grea mai ales atunci când există atâtea modele. Categoriile amestecate de pe site-urile de pantofi ne provoaca stari de confuzie, însă pentru a le deosebi, putem învăta o listă scurtă de caracteristici. Pentru început, ghetele sunt mai degrabă recomandate în sezonul rece, acestea avand o serie de calități cum ar fi căptușeala groasă sau blanița pe interior, talpa mai groasa și antiderapantă. Botinele pe de altă parte, se concentrează mai mult pe calitătile fashion, decât pe cele practice, fiind recomandate mai degrabă în sezonul de primăvară sau la începutul toamnei, când vremea este încă blânda. Botinele au în plus și toc. Astfel, încălțările care nu trec cu mult peste gleznă și nu au toc, sunt denumite tot ghete. Cu alte cuvinte, dacă ghetele sunt balerinii sezonului rece, botinele sunt pantofii cu toc ai sezonului rece, fiind o alegere mai eleganta care să inlocuiasca ghetele și să rămână totuși oarecum călduroase. Ca diferențe de stil, ghetele pot fi înalte până la jumătatea gambei sau până peste genunchi (în acest caz, denumirea mai uzuală fiind aceea de cizme). Botinele în schimb nu au voie sa depașească linia gleznei cu mai mult de o palma. Nu avem cum sa discutăm despre ghete și botine fără să implicăm si cizmele în discuție, o îmbinare ideală între confort și eleganță. Despre aspectul ăsta vom discuta mai multe într-un articol viitor.

Carmine-MySelf

În funcție de stilul de viată personal, ghetele sunt mai potrivite pentru o persoană care preferă mersul pe jos, mișcarea, care alege o ținută mai degrabă sport sau casual decât una elegantă sau office. Ghetele se potrivesc mai degrabă la o ținută mai casual, putând fi purtate cu o pereche de jeansi skinny. Când vorbim

însă de botine, ne gândim imediat la un stil de viață mai comod și la un stil vestimentar mai feminin, mai delicat, mai degrabă office sau elegant decât casual. Botinele pot fi purtate cu o pereche de jeansi skinny si vor transforma aceasta ținută intr-una mai sexy, insă pot fi purtate si cu o fusta mulată pentru un look mai office.


În funcție de statură, persoanele mai înalte pot alege intre ghete sau cizme, în timp ce persoanelor foarte scunde le sunt recomamdate mai degrabă botinele. De ce? Pentru că încălțămintea mai scurtă oferă un efect de alungire a picioarelor. La fel ca si in cazul pantofilor, daca alegem botine in nuante nude, acestea vor crea iluzia de picioare mai lungi, in timp ce o pereche de botine in nuante inchise for crea efectul invers. 

  • Dacă ai gleznele prea groase, îți recomandăm să alegi ghete sau botine peste gleznă, iar pentru gleznele subțiri sunt ideale botinele mai decupate sau scurte.
  • Pentru problemele cu silueta, evită botinele cu toc cui si vârf ascutit, acestea facând picioarele să pară minuscule in comparatie cu restul corpului, dând astfel efectul neforit.
  • Vrei ca picioarele tale să pară mai mici? Alege ghete sau botine cu toc, iar vârful sa fie mai degrabă rotund decât ascuțit.
  • Pentru gambele groase, evita ghetele sau botinele mulate pe picior, deoarece acestea accentuază aspectul lor.

În final, nu uita să alegi încălțăminte comodă și corespunzătoare pentru fiecare anotimp. Confortul este pe primul loc! Fii cu ochii pe noi pentru noua colecție toamnă-iarnă și spune-ne într-un comentariu: tu ce vei alege toamna asta, ghete sau botine?  

Cu drag, 

Echipa Carmine!

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

 
În curs de procesare...
Top